English

Opdragelse

Forældre, eksperter og politikere står på ryggen af hinanden for at definere den gode opdragelse og de sunde værdier. Men hvad sker der, når man giver ordet til de unge selv og lader dem være eksperterne i deres eget liv?

Syv unge mennesker i alderen 16-24 med helt forskellige baggrunde og opvækstbetingelser er blevet udstyret med et kamera. I syv meget stærke, gribende og personlige dokumentarfilm forholder de sig til den opdragelse, der har præget dem. Med udgangspunkt i spørgsmål som: Hvorfor er jeg, som jeg er?, Hvad kommer jeg af? og hvem opdrager hvem?, skildrer de unge en verden som både er kompleks, smertelig og fyldt med valg, men også en verden, der ligger for fødderne af den, der tør gribe livet.

Vi er med, når universitetsstuderende Christoffer tager tilbage til barndommens land i fiskerbyen Hirtshals i ønsket om at forstå, hvorfor hans liv og værdier synes så anderledes end farens. Det bliver en rejse, hvor han kommer tæt på sin far, men også på sig selv. Cécile har et vigtigt opgør med sin far og kræver nu at blive mødt og set, som den voksne kvinde, hun er blevet. Og Mia gør op med barndommens løgne og stiller faren spørgsmålet: Hvem er mest forælder for hvem?

“Det har været en rigtig følsom oplevelse at lave min film”, siger Mia Lis Qvist, som er en af de unge instruktører, der har været med i filmprojektet. “Jeg har ikke lavet filmen for at udstille nogen, jeg har lavet den for at få sandheden frem om mit liv og måske også få min far til at se, at der er brug for nogle gange, at man tager lidt mere fat om den rolle, man har i livet og tager et ansvar”, siger Mia.

Se alle filmene som spilleliste på YouTube!

Undervisningsmateriale

Brug filmserien i undervisningen! I materialet kan du finde diskussionsspørgsmål om filmene og om opdragelse - og interview med instruktørerne.

Download

Filips verden

Filips film.

Far vs. søn

Christoffers film.

Dengang jeg blev smidt ud

Céciles film.

Hvem opfører sig pænest på gaden?

Adams film.