English

SPILLEPERIODE: 13.-21. marts

SPILLESTED: Edison, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg C

MÅLGRUPPE: Erhvervsskoler, produktionsskoler, gymnasieelever og folkeskoleelever fra 8. klasse og op

STØTTET AF: Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune

Det’ mit liv – eller er det?

Social kontrol og æresrelaterede konflikter bliver diskuteret heftigt af politikerne og i medierne. Men hvad betyder social kontrol egentlig i virkeligheden?

Hvor går grænsen mellem negativ kontrol og ganske almindelig opdragelse? Hvornår er det okay at stille krav? Og hvornår bliver social kontrol negativ og krænkende? Vi går bag om debatten og giver scenen til en mangfoldig gruppe mennesker, der alle kan fortælle deres personlige historier om gråzonerne mellem opdragelse og kontrol.

Hør de medvirkende fortælle om deres personlige erfaringer med krav og tvang. Oplev dem fortælle om deres kampe og håb – og hvordan de tog magten tilbage i deres egne liv og fandt vej ud af kontrollens bånd.

”Hvordan kan du styre et andet menneske? Få dem til at gøre, som du vil ha’ – uden at de selv lægger mærke til det?
Det kan jeg fortælle dig.”
– Christian

DET’ MIT LIV – ELLER ER DET? er en forestilling og et undervisningstilbud målrettet københavnske skoler og institutioner, der gennem et levende møde med virkeligheden inviterer til åben dialog og refleksion om kontrollens væsen. Hvornår bliver kontrol for meget? Hvad må jeg selv bestemme? Og hvornår bør man som ven eller samfund gribe ind?

OBS: Vi har reserveret en bunke billetter øremærket SKOLER I KØBENHAVNS KOMMUNE. Er du lærer i Københavns Kommune, kan du derfor skrive til BILLET@CONTACT.DK for reservation.

Ved reservation af gratis billetter forpligter man sig på, at udfylde et kort spørgeskema vedrørende forestilling og/eller workshop.

”Gennem min opvækst var familien ét og alt. Et sindssygt tæt fællesskab. Man kan måske beskrive det som et kæmpe korthus, hvor alle kort støtter hinanden. Alt under korthusets tag er rigtigt. Og alt uden for er forkert. Men som i alle korthuse bliver hvert kort nødt til at kende sin plads og blive på den. Ellers …” – Olcay

 

SPILLEPERIODE: 13.-21. marts

SPILLESTED: Edison, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg C

MÅLGRUPPE: Erhvervsskoler, produktionsskoler, gymnasieelever og folkeskoleelever fra 8. klasse og op

STØTTET AF: Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune

MEDVIRKENDE: Olcay, Christian, Ula, Hassan, Jessica, Simon, Şahin, August, Maria, Anne Metielda, Selma og Ibbi

INSTRUKTØRER: Runi Lewerissa og Babak Vakili

PROJEKTLEDERE: Naghmeh Mahmoudi Kashani og Mary Tesfay

FOTO: Jón Bjarni Hjartarson

IDÉ & KONCEPT: Henrik Hartmann