English

SPILLEPERIODE: 1.-23. maj 2016 på Edison

ANTAL FORESTILLINGER: 17

PUBLIKUM: 3.680

 

Hooyo!

Vores mødre og deres børn: 'Hooyo' betyder mor på somalisk. Mens debatten om indvandrerkvinder rasede i medierne, indtog nogle af de mødre og de børn, som vi taler og mener så meget om, scenen for at fortælle om deres liv i Danmark.

Indvandrerkvinder fylder for meget i arbejdsløshedsstatistikken; de er undertrykte, stærkt marginaliserede og for dårligt integrerede. Men passer det? hvem er de? Hvad vil de? Er de med til at fastholde deres børn i et parallelsamfund? Eller opdrager de samfundsborgere, der kan navigere mellem to kulturer? Og hvad siger de og deres børn til det?

C:NTACT og Indvandrer Kvindecentret på Nørrebro tog med forestillingen HOOYO mikrofonen fra politikerne, debattørerne og meningsdannerne og gav den videre til dem, det egentlig handler om. I forestillingen kunne publikum møde indvandrerkvinder og deres børn og høre dem fortælle om deres kampe, sejre, nederlag, børn, mænd og om vores alle sammens samfund.

I forestillingen stod mødrene sammen med unge, der har mødre som dem. Hvordan oplevede de den opdragelse, deres mødre har givet dem? Hvordan er det at opleve, at ens mor er blevet spyttet på på gaden? HOOYO handlede om mødre i Danmark, der kæmper for deres børn. Om stærke mødre. Om mødre, der holder håbet oppe på trods af, at alle drømme synes at være efterladt i et andet lands ruiner. Og om deres børn, der har nye visioner for livet i Danmark – takket være deres mødre.

Forestillingen er støttet af Social- og Indenrigsministeriet gennem puljen Dialog, medborgerskab og etnisk ligebehandling.

SPILLEPERIODE: 1.-23. maj 2016 på Edison

ANTAL FORESTILLINGER: 17

PUBLIKUM: 3.680

 

MEDVIRKENDE: Azra, Taghrid, Nuurto, Shahla, Najma, Farhiyo, Shaado, Nawal, Maqsuud, Awesta, Mohamed, Hassan, Arash og Ibrahim

MANUSKRIPT: De medvirkende

INSTRUKTØR: Inger Eilersen

TEKST- OG MUSIKCOACH: Babak Vakili

PROJEKTLEDER: Naghmeh Mahmoudi Kashani, Eman Osman og Hafsa Jama

IDÉ OG KONCEPT: Henrik Hartmann og Eman Osman

LYS: Mogens Kjempff

LYD: Mads Stagis

AFVIKLERE: Alireza Bayat og Emil Kjær Hansen

RADIO: Jonas Rohold

FRIVILLIGE: Mie Rise Adrian, Line Maria Olsen, Stefanie Robins, Camilla Ankerstjerne, Ahmed Abdel-Galil, Louisa Yasmine Nait, Emilie Thit Stilling Netteberg, Hamdi Adan, Thea Schok, Ayaann Cabdi Yusuf

FOTO: Jon Bjarni Hjartarson

 

DEBATMØDE: Bedre inklusion af kvinder med minoritetsbaggrund

Hvad sker der i virkeligheden? Og hvem gør noget ved det?

I forlængelse af den sidste HOOYO forestilling afholdt vi et debatmøde, der foldede forestillingens temaer yderligere ud. Arrangementet blev afholdt af C:NTACT den 23. maj 2016 med støtte fra Kvindernes Bygnings Fond.

Her udfordrede vi vores gæster til at vende egne tanker og til at diskutere de muligheder, som indvandrerkvinder og deres børn har, i stedet for at fokusere på de problemer, som debatten normalt drejer sig om.

Vi ønskede at diskutere viden, der virker! Fokus var på praktiske løsninger og brugerdrevne løsninger på sociale problemer, som C:NTACT netop selv arbejder med.

I panelet var:

  • Lotte Hansen: Hansen Agenda Leder af det danske Women Deliver konsortium.
  • Suzanne Moll: Souschef i Kvinfo.
  • Grete Kerrn-Jespersen: Souschef i Lejerbo, Mjølnerparken.
  • Anika Liversage: Seniorforsker hos Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.
  • Mirka Mozer: Direktør i Indvandrer kvindecentret.

Lotte Hansen - Debat om bedre inklusion af kvinder med minoritetsbaggrund

Lotte Hansen fortæller om debatterne og resultaterne fra Women Deliver-konferencen (17.-19. maj i København) med særligt fokus på kvinder med minoritetsbaggrund.

Suzanne Moll - Debat om bedre inklusion af kvinder med minoritetsbaggrund

Suzanne Moll fra KVINFO fortæller om organisationens arbejde med mentorskaber.

Grete Kerrn-Jespersen - Debat om inklusion af kvinder med minoritetsbaggrund

Grete Kerrn-Jespersen fra Lejerbo fortæller om Mjølnerparkens indsats for bedre inklusion gennem uddannelse og jobtilbud frem for offentlig forsørgelse.

Anika Liversage - Debat om inklusion af kvinder med minoritetsbaggrund

Anika Liversage, seniorforsker hos SFI, giver et indblik i statistikken bag problematikken omkring inklusion af kvinder med minoritetsbaggrund.

Mirka Mozer - Debat om inklusion af kvinder med minoritetsbaggrund

Mirka Mozer, direktør for Indvandrer Kvindecentret på Blågårdsgade på Nørrebro, fortæller om den socialøkonomiske virksomheds arbejde med kvinder med minoritetsbaggrund.