English

TAG DIG SAMMEN! er støttet af Egmont Fonden

Målgruppen er elever i udskolingen og på ungdomsuddannelser

TAG DIG SAMMEN! – fortællinger om skole og fravær

I er med til at danne os, 5 ud af 7 dage om ugen. Vi sidder foran jer og vi er til stede fysisk i klassen. Men ikke psykisk. Presset om 12-tallene sætter I højt for at lade eleverne konkurrere mod hinanden. Vi får sjældent en kommentar med på vejen. Blot et tal, der sætter rammen for, hvad jeg og min opgave er værd. Jeg er et tal. Intet andet”

                                                                                                             Cansel, 21 år

I en tid med forsamlingsforbud, distance og virtuel undervisning, fylder overvejelser om skolen, samvær og fællesskab mere end nogensinde. Vi hører om elever, der savner deres klassekammerater, vi hører om hvordan fagligheden lider under online undervisning og om højskoleelever, der går glip af socialt dannende år og nære relationer.

Men hvad med dem, der ikke trives i skolen og på deres uddannelser? Med deres kammerater eller med deres lærere? Dem, der har meget fravær eller har svært ved stoffet og har meget fravær?

Tag dig sammen! – fortællinger om skole og fravær” er en samling historier, der netop sætter fokus på disse oplevelser og tematikker. Mød vores fortællere og hør om, hvorfor de aldrig kom til at trives i skolen. Hør historier om mobning, gruppepres, skolepres, forældrepres – men hvor kommer presset egentlig fra?

Undersøgelser viser, at mistrivsel rammer flere og flere unge, så måske du også genkender dig selv eller nogen, du kender, i historierne, i deres overvejelser og følelser.

På grund af Corona-pandemien og forsamlingsforbuddet spiller vi de første forestillinger virtuelt og giver dermed elever fra hele landet mulighed for, at følge med fra deres værelser sammen med deres klasse.

Vi forventer at lave sceneforestillinger til efteråret.

Spilledage for virtuelle forestillinger er:

  • 30. april kl. 10.00-11.30
  • 1. maj kl. 10.00-11.30
  • 4. maj kl. 10.00-11.30
  • 5. maj kl. 10.00-11.30
  • 7. maj kl. 10.00-11.30

Skriv til booking@contact.dk og book plads allerede nu til de første online forestillinger!

Projektet er støttet af Egmont Fonden, og består af en række fortælleres virkelige historier om mistrivsel i skolen. De kan opleves online, fra scenen og på film.

TAG DIG SAMMEN! er støttet af Egmont Fonden

Målgruppen er elever i udskolingen og på ungdomsuddannelser

Instruktører Runi Lewerissa og Babak Vakili

Projektleder Helena Aviaja Eley

Instruktørassistent Amalie Woetmann Larsen

Video Jonas Rohold

Medvirkende Ali, Signe, Cansel, Anna, Melanie, Dino, Minar, Lukas, Augusta, Otto, Laura, Maya