English

VENTESORG er støttet af Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, og er udviklet med hjælp fra Danske Patienter.

VENTESORG

”Du kom snigende uventet ind i vores liv og tog magten over hverdagen. Du er IKKE velkommen!!!”

Hvilke tanker bliver sat i gang, når vores nære får en livsændrende sygdom? Hvilke følelser vækker det, og hvad kan vi gøre for at hjælpe os selv og hinanden i den situation?

I forestillingen VENTESORG fortæller en række pårørende om sorgen, vreden, savnet, minderne og frustrationen over de situationer, de står i som pårørende.

”Jeg savner, at du er min mor og at jeg er din datter.”

I forestillingen møder vi blandt andre Xenia, hvis mor er ramt af demens, og inden hver besøg aldrig ved hun hvad der venter hende – for kan hendes mor genkende hende? Anni lever med savnet til sin mand, som hun mistede for to år siden, efter et sygdomsforløb hvor hun nægtede at sende ham på plejehjem.

”Kan man være glad når man står i sådan en traumatisk og trist situation”

Alle har det til fælles, at måtte leve i en dagligdag hvor sygdom og savn er blevet en fast bestanddel og hvor egne behov fylder mindre.

Vi bliver alle pårørende en dag – og hvor skal vi gå hen for at få hjælp? Er vi overhovedet i stand til at håndtere de kæmpemæssige forandringer, som rammer os og vores kære?

De spørgsmål prøver en gruppe kvinder sammen med C:NTACT og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune – at besvare i forestillingen VENTESORG.

Forestillingen havde premiere på Nørrebro Teater d. 7 oktober kl. 10.00 og spillede også d. 8 oktober kl. 10.00 og 12.00.

 

VENTESORG er støttet af Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, og er udviklet med hjælp fra Danske Patienter.

Medvirkende: Anni, Soley, Linda, Merethe, Sibelle, Neel, Xenia, Ditte, Elizabeth, Karin

Instruktør: Inger Eilersen

Projektleder: Leonora Wulff-Jørgensen

Instruktørassistent: Setareh Niknam Tavin

Foto: Jon Bjarni Hjartarson

Visual Design: Malte Hauge

Videoproduktion: Mahdi Fleifel

Podcastproduktion: Benjamin Mørch

Ide og koncept: Henrik Hartmann

LINDA

JOHN