English

Målgruppen er folkeskoleelever fra 7. klasse og op, ungdomsuddannelser, erhvervsskoler og produktionsskoler.

STØTTET AF: Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, og Styrelsen for Udvikling og Kvalitet (STUK) under Undervisningsministeriet.

DET’ MIT LIV – ELLER ER DET?

Social kontrol og æresrelaterede konflikter bliver diskuteret heftigt af politikerne og i medierne. Men hvad betyder social kontrol egentlig i virkeligheden?

Nu med fortællinger fra forældre om social kontrol!

Alle taler om det, men hvem ved egentlig hvad det er?

Hvad er social kontrol? Hvordan opstår det, og hvordan forhindrer vi det?

Vi har med forestillingen DET’ MIT LIV – ELLER ER DET? i flere år vist den sociale kontrols mange ansigter med fortællinger fra unge, der har været udsat for negativ social kontrol.

Oplev to sider af samme sag, når C:NTACT præsenterer historier om social kontrol – nu fra både forældre og børn.

Min bror og min søster dominerede min barndom. Alt hvad jeg var interesseret i blev straffet med vold. Jeg var meget interesseret i piger. Jeg var meget interesseret i at lege i naturen. Ride på heste og fange æsler. Jeg dyrkede sport. Jeg dansede breakdance. Jeg elskede at bevæge mig. Men i mine søskendes øjne var jeg til grin. De vil gerne have, at jeg skulle være læge. Lærer. Ingeniør. Eller pilot. – Farshad

Det nye er, at vi nu også giver scenen til forældrene. Hvad har de taget med fra deres opvækst? Hvorfor har de truffet de valg, de har? Hvad betyder opdragelse og social kontrol for dem?

Kom og få flere perspektiver på og mere viden om social kontrol!

Da min datter blev født, oplevede jeg, hvordan de behandlede hende i forhold til hendes storebror. Han var en prins. Han måtte alt. Kvinderne i familien stod i kø for at passe ham. Da han havde fødselsdag, fik han stukket et BR-blad i hånden og kunne pege på, hvad han ville. Da min datter havde fødselsdag, sendte familien en æske billig chokolade. Hun blev ikke passet. Hun var ikke vigtig. Hun var en pige. – Maria

 

Book et gratis besøg nu!

C:NTACT tilbyder 10 GRATIS forestillinger til skoler og institutioner i Københavns Kommune fra august  – oktober 2022.

Forestillingen består af personlige fortællinger om social kontrol fra både unge og forældre med efterfølgende dialog. Forestillingen egner sig til unge i udskolingen og på ungdoms- og erhvervsuddannelser. Tilbuddet bookes efter først-til-mølle princippet.

Du booker forestillingen ved at skrive til vores projektleder Mary Tesfay på mary@contact.dk

 

Forestillingen er et samarbejde mellem C:NTACT og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune.

 

Målgruppen er folkeskoleelever fra 7. klasse og op, ungdomsuddannelser, erhvervsskoler og produktionsskoler.

STØTTET AF: Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, og Styrelsen for Udvikling og Kvalitet (STUK) under Undervisningsministeriet.

Undervisningsmateriale - elevversion

Download

Undervisningsmateriale - lærerversion

Download

MEDVIRKENDE: Lasse, Rebekka, Dicle, Nicklas, Yones, Christian, Ula, Hassan, Jessica, Şahin, August, Anne Metielda, Selma, Ibbi, Simon, Mariama, Farshad, Maria, Karna og Azra

INSTRUKTØRER: Runi Lewerissa, Wahid Sui og Babak Vakili

PROJEKTLEDERE: Mary Tesfay

PORTRÆTFOTOS: Jón Bjarni Hjartarson

IDÉ & KONCEPT: Henrik Hartmann