English

MÅLGRUPPE: Erhvervsskoler, produktionsskoler, gymnasieelever og folkeskoleelever fra 8. klasse og op

STØTTET AF: Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, og Styrelsen for Udvikling og Kvalitet (STUK) under Undervisningsministeriet.

Det’ mit liv – eller er det?

Social kontrol og æresrelaterede konflikter bliver diskuteret heftigt af politikerne og i medierne. Men hvad betyder social kontrol egentlig i virkeligheden?

 

C:NTACT har udviklet NYE historier til DET´ MIT LIV – ELLER ER DET? – vores gratis forestilling om social kontrol.

Social kontrol bliver stadig diskuteret heftigt af politikerne og i medierne, men hvad betyder det for jeres valg i livet og for relationerne i hverdagen?

Vi giver derfor scenen til en ny gruppe unge, der alle kan fortælle deres personlige historie om at have taget et personligt valg om at gå egne veje – trods familiens forventninger, pres fra vennerne eller fællesskabet, og konsekvenserne ved at vælge det liv til, der er rigtigt for dem selv.

På scenen vil du opleve andre unge, der har det tilfælles, at andre ville bestemme over dem og deres liv: hvem de må være kæreste med, hvordan de skal se ud, og hvordan de skal være, for at kunne blive en del af fællesskabet.

”“Jamen, Rebekka, kan du ikke se, at de bare vil kontrollere dig? At de fratager dig din personlige frihed? At de vil have magten over dig?”. Men jeg tror ikke, deres motiver er onde. Det er deres handlinger der er onde, og det har fatale konsekvenser for en masse mennesker.” – Rebekka

DET´ MIT LIV – ELLER ER DET? stiller spørgsmålet: ”Hvem bestemmer egentlig i dit liv?” Bestemmer hvem du må være? Hvordan du skal gå klædt? Eller hvem du må være sammen med?

Er det dine forældre, samfundet, dig selv, eller dine venner?

”Kunne det være endt anderledes? Kunne jeg være blevet en normal dreng, i stedet for en stor fed sagsmappe hos politiet og kommunen? Kastet rundt på skoler, kostskoler og fængselsophold. En dreng der først mødte fællesskab, da han kom ind i hooliganmiljøet som 15-årig.” – Lasse

DET’ MIT LIV – ELLER ER DET? spiller på Edison på følgende datoer. Forestillingerne er gratis for skoler/institutioner i Københavns Kommune, og der er efterfølgende dialogworkshops.
(OBS: Der er et begrænset antal pladser til workshops, som uddeles efter først til mølle-princip)

Onsdag d. 9. oktober kl. 10.00

Torsdag d. 10. oktober kl. 10.00

Kontakt projektleder Mary Tesfay på mary@contact.dk for billetter.

Forestillingen er støttet af Københavns Kommune.

MÅLGRUPPE: Erhvervsskoler, produktionsskoler, gymnasieelever og folkeskoleelever fra 8. klasse og op

STØTTET AF: Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, og Styrelsen for Udvikling og Kvalitet (STUK) under Undervisningsministeriet.

MEDVIRKENDE: Lasse, Rebekka, Dicle, Nicklas, Yones, Christian, Ula, Hassan, Jessica, Simon, Şahin, August, Anne Metielda, Selma og Ibbi

INSTRUKTØRER: Runi Lewerissa, Wahid Sui og Babak Vakili

PROJEKTLEDERE: Naghmeh Mahmoudi Kashani og Mary Tesfay

FOTO: Jón Bjarni Hjartarson

IDÉ & KONCEPT: Henrik Hartmann