English

Anerkendelse og priser

Vi på C:NTACT er stolte over at have modtaget følgende priser for vores arbejde med teater, integration og social forandring.

Finn Nørgaard Prisen 2020

Finn Nørgaard Prisen gives hvert år til initiativer, der har gjort en særlig stor forskel for udsatte børn og unge. Fredag d. 14. februar 2020 vandt C:NTACT prisen for sin indsats mod radikalisering.

Håbets Pris 2017 til Henrik Hartmann og C:NTACT

Søndag den 4. juni modtog C:NTACT og C:NTACTs stifter Henrik Hartmann Håbets Pris på Åsen Teater i Nordjylland. Kulturminister Mette Bock sendte i forbindelse med prisoverrækkelsen en hilsen til både Institut for Folkeligt Teater og C:NTACT, der ønsker tillykke med Håbets Pris og understreger vigtigheden af C:NTACTs arbejde med udsatte grupper, kunst og dialog:

“I er i sandhed med til at give mennesker håb om at blive hørt og forstået. I er et godt eksempel på, at kunsten kan løfte mennesker. Jeres måde at arbejde med og ikke kun for udsatte grupper og samtidig skabe kunstneriske værker, som rører andre end deltagerne selv, er forbilledlig.”

BBC Arabic: Best Reportage 2017

Fate, Wherever It Takes Us vandt prisen for bedste reportage, da BBC Arabic inviterede til prisfest i London i 2017. Filmen er instrueret af førstegangsinstruktør Kadar Fayyad, som deltog i vores projekt STORIES UNTOLD, hvor vi med støtte fra KVINFO underviste lokale tutorer i at lave film med kvinder i seks lande i Mellemøsten og Nordafrika. I den korte film fortæller instruktøren poetisk om sin flugt fra Syrien til Jordan. I denne video fortæller Kadar Fayyad om processen bag filmen.

Frederiksberg Kommunes Integrationspris 2016

Borgmester Jørgen Glenthøj og socialudvalgsformand Pernille Høxbro uddelte på vegne af Frederiksberg Integrationsråd kommunens integrationspris i Lindevangsparken den 11. juni 2016, hvor C:NTACT var den stolte modtager.

Lauritzen Fondens Visionspris til Henrik Hartmann i 2015

C:NTACTs stifter Henrik Hartmann modtog i 2015 Lauritzen Fondens Visionspris for sit markante arbejde for og i dansk teater – og ikke mindst for sin insisteren på at mangfoldiggøre, udvide og forandre teatret som en kunstart for alle.

Integrationsprisen 2007 i kategorien ‘Ildsjæle’

Integrationsprisen 2007 blev uddelt af Ministeriet for flygtninge, indvandrere og integration, og C:NTACT modtog prisen i kategorien ‘Ildsjæle’

“Dommerkomitéen fandt, at der med C:NTACT er skabt noget nyt. Her er skabt et forum, hvor de unge kan udfolde sig på en helt anden måde end i andre mere traditionelle tilbud. De unge opøver bl.a. deres evner til at kommunikere og samarbejde samtidig med at de giver et stort publikum nogle indsigtsfulde oplevelser og stof til eftertanke. C:NTACT hjælper de unge med at leve med to kulturer i det danske samfund. Dommerkomitéen fandt, at C:NTACT er et projekt båret af ildsjæle, som har formået at skabe et projekt med en stor effekt og at det kan være til stor inspiration for andre, der ønsker at etablere en lignende indsats.”

C:NTACT og C:NTACTs stifter Henrik Hartmann har modtaget nedenstående priser.

Best Reportage 2017: Fate, Wherever It Takes Us

Se filmen, som vandt prisen for bedste reportage til BBC Arabics prisuddeling i London i 2017.