English

HAD VED FØRSTE KLIK er støttet af @lliancen

Standup-showet kan ses på Edison eller Danmarksturne i foråret og efteråret 2021.

 

 

HAD VED FØRSTE KLIK

I en tid hvor internettet bliver en større og større del af unges liv og virkelighed, har C:NTACT valgt at sætte fokus på de mere negative aspekter af internetkultur.

I projektet HAD VED FØRSTE KLIK kombinerer vi tre formater for at styrke dine elevers refleksionsevne og digitale dannelse:

  • Et live standup-show om had på internettet med komiker Simon Tang
  • En række ”YouTube”-videoer, som handler om unges adfærd på internettet, i et formsprog som efterligner populære formater
  • Et undervisningsmateriale som indeholder faktuel viden om internetkultur og øvelser, som du kan lave med dine elever i klasselokalet

HAD VED FØRSTE KLIK har til formål at gøre dine elever opmærksom på at internettet er en del af virkeligheden, og at handlinger og ytringer på nettet har virkelige konsekvenser!

Det er nemt at skubbe ”de andre” fra sig på internettet, hvor brugernavne og avatars kan skjule mennesket bag, men i takt med at internettet bliver en central del af livet og manges primære kommunikationsplatform, er det vigtigt at unge tidligt lærer at de regler, vi lever efter offline, også gælder online.

Simon Tang peger ikke fingre af de unge, men viser internetkulturen fra et nyt perspektiv, hvilket giver de unge mulighed for at reflektere over deres egen opførsel på nettet. Med humor og uden frygt for at træde nogen over tæerne, går han hårdt til det absurde og hykleriske i internetkulturen, men i øjenhøjde med publikum og uden for meget pædagogik.

Filmene viser forskellige hverdagssituationer, hvor internettet spiller en rolle. Det kan f.eks. være at online sprogbrug pludselig spilder ud i ”virkeligheden”; de sociale medier fylder for meget, når man egentlig prøver at være offline; eller at man forvilder sig ud i at svine fremmede til på Instagram, mens man egentlig er optaget af en telefonsamtale.

Øvelserne går ud på at eleverne i klassen foretager handlinger, som normalt er ”forbeholdt” internettet. De skal opleve det at svine folk til og dele billeder uden tilladelse, mens ofrene står foran dem. På denne måde bliver eleverne opmærksomme på, at der altid er en modtager i den anden ende, som er lige så menneskelige som dem selv.

Undervisningsmaterialet kan downloades her på siden!

Stand-up showet er for skoler og institutioner, og tager på turne i hele Danmark! Ønsker du at opleve HAD VED FØRSTE KLIK live, kan du skrive til vores projektleder Mary Tesfay på mary@contact.dk.

HAD VED FØRSTE KLIK er støttet af @lliancen

Standup-showet kan ses på Edison eller Danmarksturne i foråret og efteråret 2021.

 

 

Undervisningsmateriale

Hent materialet her

Film: Jonas Rohold og Babak Vakili

Undervisningsmateriale: Center for Digital Pædagogik, Jakob Toksvig og Amalie Engberg

Illustrationer: Casper Olsen

Smil og svinere

BandoBoi og Le France

Kartofler og orkideer

Ludoluder

Akim siger: Spasserpower

Euphoria challenge

Shawarma-testen

Træning på toppen