English

SPILLEPERIODE: 25.-26. maj 2016 på Edison

ANTAL FORESTILLINGER: 6

PUBLIKUM: 1.370

STØTTET AF: FrederiksbergFonden og Ungdomsskolen på Frederiksberg

Symposion

En skoleforestilling: Syv ottendeklasseselever fra skoler på Frederiksberg dyrkede deres egne symposier. Her mødtes de hver anden dag og diskuterede, lyttede og kommenterede. De store filosofiske diskussioner mundede ud i en forestilling, som spillede på Edisonteatret på Frederiksberg.

Symposion var et drikke- og diskussionsgilde i det gamle Grækenland, som kunne have mange forskellige emner. Her gjaldt det om at argumentere for sin sag. Det var ikke nødvendigvis vigtigt at få ret, men man værdsatte det at lytte og at kommentere.

Syv 8. klasseelever fra skoler på Frederiksberg dyrkede deres egne symposier. Her mødtes de hver anden dag og diskuterede, lyttede og kommenterede. Det var temaer som sjæl, krop eller valg, der blev endevendt, og i processen kom de forbi personlige emner og fik ramt nogle tabuer. Venskaber, ensomhed, sorg, skønhedsidealer og forbundethed var nogle af de afledte emner, som eleverne har talt med hinanden om.

C:NTACT har taget initiativ til forløbet, der indgår i skolernes understøttende undervisning. Hver anden dag kom eleverne fra syv ottendeklasser på Skolen på Nyelandsvej og Søndermarksskole. Her gik de i mindre grupper, hvor de fik udstukket dagens emne, som sammen med et sæt regler for, hvordan de skulle diskutere med hinanden, efter de græske symposiers ideal, satte nogle klare rammer for de filosofiske diskussioner.

Disse store filosofiske diskussioner mundede ud i en forestilling, iscenesat af instruktør Emil Rostrup, som spillede på Edison på Frederiksberg.

 

SPILLEPERIODE: 25.-26. maj 2016 på Edison

ANTAL FORESTILLINGER: 6

PUBLIKUM: 1.370

STØTTET AF: FrederiksbergFonden og Ungdomsskolen på Frederiksberg

MEDVIRKENDE: 150 8. klasseselever fra Skolen på Nyelandsvej og Søndermarksskolen

MANUSKRIPT: De medvirkende

INSTRUKTØR: Emil Rostrup

KOREOGRAF: Lasse Høeg Von Essen

WORKSHOPLEDERE: Leonora Wulff-Jørgensen og Helena Aviaja Eley

MUSIK (UNDER KAMP): Sam ”Freakuenzia”

SAMARBEJDSPARTNERE: Skolen på Nyelandsvej og Søndermarksskolen