English

Henrik Hartmann og C:NTACT modtager Håbets Pris

Søndag den 4. juni modtog C:NTACT og C:NTACTs stifter Henrik Hartmann Håbets Pris på Åsen Teater i Nordjylland.

Vi takker for en uforglemmelig prisfest og for den store anerkendelse af Henriks og C:NTACTs virke! Tak til grundlæggerne Lars Olsen og Birthe Rosenfeldt og hele bestyrelsen for fejringen og deres uhyre vigtige arbejde. Tak til kunstner Klaus Tams for den flotte statuette i egetræ. Og tak til alle gæsterne, som var med til fejringen.

Kulturminister Mette Bock sendte i forbindelse med prisoverrækkelsen en hilsen til både Institut for Folkeligt Teater og C:NTACT, der ønsker tillykke med Håbets Pris og understreger vigtigheden af C:NTACTs arbejde med udsatte grupper, kunst og dialog:

“I er i sandhed med til at give mennesker håb om at blive hørt og forstået. I er et godt eksempel på, at kunsten kan løfte mennesker. Jeres måde at arbejde med og ikke kun for udsatte grupper og samtidig skabe kunstneriske værker, som rører andre end deltagerne selv, er forbilledlig.”

Tak for de flotte ord!

Håbets Pris gives til en person eller et teater, som har arbejdet for det menneskelige håb; vovet, kærligt, vulgært, alvorligt, poetisk … med gnistrende energi mod vanetænkningen, som er vor kulturs største trussel: For en verden, hvor folk bruger deres egne øjne, ører, stemme.

Håbets Pris er en international pris. Prisen har været uddelt i Danmark siden 1989 og i USA siden 2008. Prisen uddeles hvert andet år i Danmark på Aasen Teater og hvert andet år i USA på Dell’Arte Theatre i Californien. Visionen med Håbets Pris er at fremme en levende, vital, skarp og nytænkende folkelig kunst.

Tidligere prismodtagere tæller Ariane Mnouchkine, Tim Robbins, Christian Lollike, Eugenio Barba, Suzanne Osten og Klaus Hoffmeyer m.fl.

Håbets Pris uddeles på vegne af Lars Olsen og Birthe Rosenfeldt, grundlæggere af Håbets Pris, på vegne af en samlet bestyrelse i Institut for Folkeligt Teater.