English

SENIORKANALEN

Velkommen til SENIORKANALEN!

SENIORKANALEN er et projekt af Københavns ældre borgere for Københavns ældre borgere!

SENIORKANALEN er en samling fortællinger om det levede liv, fortalt af københavnske borgere på 65+ år: om det at blive ældre, om de store omvæltninger i livet og ikke mindst om de tanker og overvejelser, der pludselig har været særligt plads til midt i denne særprægede, isolerede tid.

Oplev Erik fortælle om, hvordan livet som homoseksuel blev levet i 60’ernes København, eller hør, hvad Corona har betydet for Kirsten, som er en aktivt cyklist – også i sit pensionistliv! Blandt historierne kan du også høre Ghita Nørby fortælle om sin mest trofaste ven, Aki. Aki går på alle 4 ben, men har en meget stor forstand!

MØDET MED MIN FAR

Sally på 89 fortæller om, hvordan hun i en alder af 13 år fandt ud af, at hendes far var en anden end hun ellers gik og troede. Dette er historien om deres første møde på hans tandlægeklinik.

ET SÅRET BARN

"Jeg var et såret barn. Faktisk synes jeg ikke, det giver mening at sige det i datid - for jeg er et såret barn, på en eller anden måde, der bare er blevet voksen. Og når man så bliver såret i barndommen, så følger det én, og i mit tilfælde har jeg haft svært ved at skabe relationer og at blive i relationer."
Hør Annettes livsfortælling om at være en introvert sjæl, styret i sit voksne liv af alt det hun savnede engang i sin barndom.

KVINDEN FRA KENYA

Hør Per Pallesen fortælle om en af sine mange rejser til Kenya! Det særlige ved netop denne rejse var hans møde med en kvinde, hvis historie inspirerede en af Pers bedste gerninger.

KAKADU

Jespers historie er fyldt med minder om den tætteste familie og om teenageårene tilbragt på Kakadu Bar, hvor hans far var fast kunde. Det er en fortælling om selve det at se tilbage på livet - både på det gode og det dårlige, det glade og det triste - men det er også en fortælling om, hvordan Jesper selv i sine granvoksne dage stadig udvikler sig som menneske.

DEN LIBANESISKE TASKE

"Når man har levet et langt liv som jeg har, så møder man jo undervejs nogle bump. I min verden var det største bump, den dag, hvor jeg mistede min bedste veninde Kisser, for over 30 år siden."

2020 var året, hvor Gitte fyldte 100 år!

GHITA OG AKI

Ghita Nørby fortæller om sine overvejelser under Corona og nedlukning. I krisetider er det vigtigste af alt nemlig det, at have en trofast ven – for Ghita hedder denne ven Aki. Hun går på alle 4 ben og har en meget stor forstand!

RIGTIGE MÆND GRÆDER IKKE

Hvordan gør man status efter et 86 år langt liv?
Hør Jørgen fortælle lidt om sin lange karriere i landets centraladministration, om alt det levede og oplevede, og om det uundgåelige i et meget langt liv - nemlig tabet af nogle af dem, man holder allermest af. Det er en historie om en mand, der måtte lære sine bløde sider at kende sent i livet, fordi han hører til den generation af mænd, der ikke græder.

HJERNE OG KROP I FULD VIGØR

Hør om bondepigen fra Als fortælle om sin ungdom, sit ryk til København og hvordan livet er forløbet siden da. Et liv, der altid har været kendetegnet af hårdt arbejde, mange aktiviteter og en høj musikalitet! Alt sammen noget, som er gået i arv til Birgittes egne børn.

PIGEN MED DEN LILLA CYKEL

En Corona-fortælling om hvad Kirsten savner, hvad hun oplever som helt nyt og hvad hun faktisk sætter pris på under nedlukning. Kirsten er en aktivt cyklist – også i sit pensionistliv. Hun er aktiv i foreningen Cykling Uden Alder, hvor hun cykler rundt på sin trehjulede elcykel. Det giver hende en særlig frihed, som hun heldigvis kunne holde fast i selv under Corona.

MIT KÆRLIGHEDSKAMMER

Hannes fortælling er en livsberetning om opvækst, arbejdsliv, jagt efter kærlighed – og hvordan det hele hænger sammen. Livet har været præget af svigt fra farens side. En svigt, der har sat dybe spor resten af livet. For hvordan fylder man det hul, som mangel på forældres kærlighed skaber? Og hvad er man villig til at gøre overfor sig selv og overfor ens nærmest for at fylde dette hul?

MAJ 1968

Erik husker sin undren over, at han ikke havde samme interesse for pigerne, som de andre jævnaldrende drenge havde. Han sørgede derimod altid for at sidde ved siden af den kønneste dreng i klassen. Dette er en fortælling om at lære sig selv at kende, en historie om seksualitet, og hvordan dette liv blev levet i 60’ernes København.

JOHN OG INGE: EN PENSIONISTHISTORIE FØR OG "EFTER" CORONA

Da han var yngre forestillede John sig at det, at blive pensionist var det samme som stille og roligt at lægge sig til at dø. Johns pensionisttilværelse er præget af smerter, fysiske begrænsninger og smerter, men hans pensionistliv viste sig ikke desto mindre at være fyldt med aktiviteter og initiativer – han fik langt mere travlt end han nogensinde havde haft før. Det særdeles aktive pensionistliv blev dog afbrudt brat af Corona.

88 år og nyforelsket

Kan man blive forelsket efter man er fyldt 80 år? Flemming kunne – men ikke helt uden omkostninger.

Læs mere

Drømmer mig væk

Af Jonas Rohold

Læs mere

Jeg kan se lys og mørke

“Vi er, som vi er, og sådan ser det ud, slut”.
Dette er en fortælling om Marie Anne på 79 år, der gradvist har mistet synet, siden hun blev født. Hun fortæller her om, at livet ikke behøver at stoppe, bare fordi man bliver halvblind og halvdøv. Man skal blive ved med at opsøge de ting, der gør en glad, uanset om det måske kan være lidt besværligt og tilmed lidt farligt. Selvom man er handicappet, så har man stadig en plads i verden.

Læs mere

En hverdagshistorie

Kaspar Rostrup fortæller om de helt umulige skriveblokader, og hvordan man slipper ud af dem. Hør mere i denne højdramatiske […]

Læs mere

Medvirkende

Hanne, Erik, Ghita, Kirsten, Per, John, Bo, Flemming

 

Historierne er udviklet af

Runi Lewerissa
Jovana Zoric
Wahid Sui
Zelma Lewerissa
Jonas Rohold

Redigering

Jonas Rohold