English

SPILLEPERIODE: 10. januar til 22. februar 2015

ANTAL FORESTILLINGER: 38

PUBLIKUM: 5.483

De overlevende

12 unge kravler i land på en øde ø. De er de eneste overlevende efter en ulykke. Maden er sparsom, og det er umuligt at få kontakt til omverdenen. Uden regler og langt væk fra civilisationen skal de nu skabe deres eget samfund.

Men hvem bestemmer, hvordan samfundet skal se ud? Hvem bestemmer, hvad der er rigtigt og forkert? Og hvem bestemmer overhovedet, hvem der skal bestemme?

Konspirationsteorierne blomstrer, som virkeligheden presser sig på: Er de med i et ekstremt reality show? Pludselig passer alle sammen ind i de mest stereotype klicheer. Eller er de i virkeligheden de udvalgte få? Er de klodens fremtid?

Kampen eskalerer, når de civiliserede lag bliver skrællet af et for et – og det ender i et uhyggeligt barbari, hvor de mørkeste sider af menneskets natur åbenbares. For det er ingen kunst at være rummelig og demokratisk, når maven er fuld – men hvad sker der, når mennesket slipper det sidste, der gør os til mennesker?

Brætspil og programavis

C:NTACT sendte brætspillet og programavisen ud til næsten 150 skoler og ungdomsuddannelser i hele landet, fra Helsingør til Vejby, da det også kunne spilles uafhængigt at forestillingen. På den måde blev arbejdet med DE OVERLEVENDE til en landsdækkende diskussion om unges forhold til demokrati og samfund.

Brætspillet blev udviklet sammen med Workz og behandler temaer om demokrati, medbestemmelse og overlevelse.

Programavisen kan downloades her på siden.

Publikum sagde blandt andet

”DE OVERLEVENDE giver et boost til undervisningen – noget nyt og engagerende, da de selv er aktive alle sammen. De kan ikke undgå at blive berørt af nogle af artiklerne i avisen. Det var godt for min klasse, alle dele spillede så godt sammen (forestilling, spil og avis). Man kommer rigtig godt rundt om emnerne, og der er basis for, at drage det omgivende samfund ind i undervisningen på en nutidig måde. Det er IKKE verdensfjern undervisning uden referencer til deres eget liv. Det er et super godt materiale. Tak for det hele.” – Merete, folkeskolelærer, Hørsholm Skole

”Forestillingen gjorde et stort indtryk på eleverne.” – Solveig, lærer, Højdevangens skole

”Vi har haft vigtige og engagerede diskussioner efter forestillingen.” – Rie, STU Brøndby

”Stykket var megagodt og underholdende.” – Pige, 9. klasse

”Jeres teater var supercool.” – Dreng, 8. klasse

”Super teaterstykke med en spændende scene, det var rigtigt godt og veludført. Tak for det,” – Dreng, DTU Adgangskursus, 2. semester

SPILLEPERIODE: 10. januar til 22. februar 2015

ANTAL FORESTILLINGER: 38

PUBLIKUM: 5.483

Programavis

Programavisen sætter med en række artikler og interview fokus på overlevelse, reality-tv, demokrati, styreformer og meget mere.

Download programavis

INSTRUKTØR: Frede Guldbrandsen

MANUSKRIPT: Jens Korse

DRAMATURG: Niels Fonseca

SCENOGRAF: Eilev Skinnarmo

KOMPONIST: Anders Ortman

MEDVIRKENDE: Jens Frederik Sætter-Lassen, Sara Viktoria Bjerregaard, Lior Foighel, Besir Zeciri, Zainab Ahmed, Helle Rossing, Marie-Lydie Melono, Josephine Park, Zaki Youssef, Jakob Svarre Juhl, Christine Sønderris og Cilia Trappaud Nydam

PROGRAMAVIS: Stine Fagerholt og Niels Erling

BRÆTSPIL: C:NTACT og Workz

SAMARBEJDSPARTNERE: Betty Nansen Teatret og A. P. Møller Fonden