English

SPILLEPERIODE: 10.-12. april 2018

SPILLESTED: Nørrebro Teater, Ravnsborggade 3, 2200 København N

MÅLGRUPPE: Erhvervsskoler, produktionsskoler, gymnasieelever og folkeskoleelever fra 8. klasse og op

STØTTET AF: Bikubenfonden

Mærket for livet

En forestilling med og om vrede, unge mænd på Nørrebro Teater.

MÆRKET FOR LIVET giver stemme til dem, samfundet ikke hører. Unge, der er fyldt med vrede; mod forældrene, samfundet, kvinder, de fremmede og sig selv. Mød de holdninger og følelser, vi ikke interesserer os for, men som kan få stor betydning for os alle i fremtiden, for vrede er motoren i samfundets polarisering. Derfor er det vigtigt, at vi lytter.

Jeg hader dem. Dem alle sammen. De har ikke givet mig andet end grunde til at hade dem. De er ikke er værd at opfatte som mennesker på lige fod med mig selv. Kun værd at hade. – Nicklas

Så jeg klippede mig karseklippet, du ved. Jeg begyndte at være stolt over at være hvid. Og jeg følte jeg hørte til noget større. – Thomas W.

Thomas R. er vokset op i et voldeligt hjem og blev nynazist. I dag er han tatovør og inviterer i MÆRKET FOR LIVET otte fortællere op for at dele deres personlige historier fra hans tatovørbriks. Du møder blandt andet Mo, der i frustration over verdens uretfærdighed bliver venstreekstremist, Nicklas, som efter afvisninger og et knust hjerte ender med at hade kvinder, og de andre, der alle har det til fælles, at de leder efter fællesskaber. Fællesskaber, hvor de møder anerkendelse og kan aflevere den vrede, de har fået ind med modermælken.

Forestillingen varer 1 time og dertil kommer 20 minutters efterfølgende spørgerunde, hvor publikum kan tage del i samtalen og stille spørgsmål.

Lige pludselig er det ikke kun Danmark man kæmper for. Der samler sig et helt billede af at vi skal have hele verden. Den hvide race, søstrene og brødrene. Vi skal have folk til at være der hvor de hører til – Thomas R.

De ser mig som ukrudt der bare skal fjernes. De stigmatiserer mig. Som om jeg ikke er andet end et problembarn! Jeg skal nok ødelægge det her system. Jeg skal nok gøre hvad der skal til for at blive anerkendt for den jeg er. Hvis ikke i systemet, hvis ikke derhjemme, så på gaden – Ali

MÆRKET FOR LIVET spillede på Nørrebro Teater, Ravnsborggade 3, 2200 København på udvalgte datoer:

MÆRKET FOR LIVET spillede på Edison, Edisonsvej 10, 1858 Frederiksberg C på udvalgte datoer:

SPILLEPERIODE: 10.-12. april 2018

SPILLESTED: Nørrebro Teater, Ravnsborggade 3, 2200 København N

MÅLGRUPPE: Erhvervsskoler, produktionsskoler, gymnasieelever og folkeskoleelever fra 8. klasse og op

STØTTET AF: Bikubenfonden

Undervisningsmateriale

Download gratis undervisningsmateriale til forestillingen her.

Download undervisningsmateriale

INSTRUKTØR: Babak Vakili

MEDVIRKENDE: Thomas R., Mohamed, Nicklas, Ali, Augusta, Sophus og Thomas W.

MUSIK: Troels Kampmann Kjær og Nicklas Bertelsen

PROJEKTLEDER: Naghmeh Mahmoudi Kashani

IDE & KONCEPT: Henrik Hartmann